Hoppa till sidans innehåll

Längdåkning ICA och Folksamcup!


ICA och Folksamcup!

För första gången någonsin i historien står vi utan externa ledare för ICA och Folksam Cup för distriktet! För första gången någonsin har Örebro läns skidförbund hamnat i limbo mellan två styrelser vilket inte har gjort arbetet enklare.

Det är med glädje vi nu kan presentera en lösning inför ICA Cup i Bollnäs 8-10/3 för 13-14 åringar och Folksam Cup i Torsby  15-17/3 för 15-16 åringar.

Till ICA Cup tar Zinkgruvans IF ansvaret med allt vad det innebär med anmälningar och ledare osv och till Folksam Cup kliver Garphyttan in och tar ansvar för detsamma och det är vi i Örebroläns skidförbund mycket tacksamma för.

Ansvarig för Ica Cup Zinkgruvan är Johan Johansson  på 070-226 83 52 eller huggarna(a)telia.com

Tillfälligt Ansvarig Folksam Cup Garphyttans IF är Robert Erixon 070-351 47 52 erixon.robert(a)telia.com

Vi önskar att ni så fort som möjligt mailar in ert intresse genom er förening om ni önskar deltaga i någon av tävlingarna.

Bra att veta och nytt för i år!!

Svenska Skidförbundet har nu efter er önskan från er distrikt lyckats teckna avtal med vallaleverantör både ICA och Folksam cup.

Tillsammans kan vi då Förenkla logistiken för er i distrikten, hålla ner den totala kostnaden ,  samma villkor för alla distrikt. Få en vallning på ungdomars villkor. Minska mängden valla som används, genom mindre testande. En hållbarare idrott. På sikt få flerungdomar som fortsäter med längdskidåkning.

Följande gäller:

En vallaleverantör för respektive cup – Rode ICA-cup och Vauhttil Folksam cup

Leverantören håller er informationsmöte första dagen, testar fram valla för dagen och distrikten hämtar sen ut dem på en bestämd tid.

Distrikten vallar som tdigare för sina åkare, men slipper ta fram vilken valla som gäller för dagen Kostnaden för vallningen blir 150:-/deltagare för hela helgen och läggs på anmälningsavgiften som nu står inbjudan, så hela summan betalas samtidigt.

För ICA-cup kommer helt fluorfri valla gälla, för Folksam cup gäller begränsat fluor innehåll

För att det på plats ska fungera så bra som möjligt är det viktigt att ni i distrikten går ut med tydlig information till allaalla ungdomar och föräldrar om vad som gäller.

 

Mer information kommer.

Vill ni läsa mer om tävlingarna gör ni det här:

http://icacup.rehnsbk.se/

http://folksamcup.se/

 

Uppdaterad: 12 AUG 2014 10:44
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Örebro Läns Skidförbund
Åsa Wern, Ekbacken 621
705 96 Glanshammar

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info