Gå till innehåll

Örebro Läns Skidförbund

Örebro Läns Skidförbund

Alpint

Alpina kommitténs verksamhetsberättelse 2021-2022

Allmänt

Den gånga säsongen kunde genomföras utan någon större påverkan av pandemin. I Örebro län har Örebro Slalomförening samt Kumla Skidförening bedrivit alpin träning för barn och ungdomar. Både i Kumla samt Örebro SLF har cirka 30 barn och ungdomar deltagit i någon form av träning. Den stora utmaning är att få flera av dessa att börja tävla också.

Träning

Klubbarna har bedrivit barmarksträning tillsammans under försäsongen. Den har bland annat bestått av Mountainbike, styrka och crossfit på Xplore fitness i Örebro.

Kumla fick igång sin ”lilla backe” i Kvarntorp i början av december. Tyvärr gick delar till snölägningssystemet sönder precis när snö skulle läggas i den stora backen vilket gjorde att den aldrig kunde användas under säsongen. Dock kunde de träna i den lilla backen ändå till april.

Örebro tränade även detta år i Arboga tillsammans med Arboga alpina. Där började säsongen strax före jul och avslutades en bit in i april. Rekordlång säsong på dessa breddgrader.

Båda klubbarna har även bedrivit träning i Sälenfjällen under skolloven.

Tävlingar

Cirka 9 barn och ungdomar från Örebro SLF och cirka 9 från Kumla har kontinuerligt deltagit i tävlingar under säsongen, med fina framgångar både inom distrikt - och regionen men även nationellt. Klubbarna har haft framskjutna placering inom FP-cupen (Tävlingar i Mälardalen), Dalacupen, Lilla världscupen (LVC) samt USM. Under USM lyckades Hugo Palmér från Örebro bärga ett guld i störtlopp!

Under Skistars Winter games i Sälen som går av stapeln i april varje år, genomförs förutom individuella tävlingar även lagtävlingar i form av parallellslalom där varje lag har fyra åkare i olika åldrar. Örebro och Kumla lyckades skrapa ihop 4 gemensamma lag vilket var skoj. Det var också kul för de yngre åkarna att få åka i samma lag som de äldre.

FIS tävlingar genomfördes som vanligt. 2 åkare deltog från Örebro samt 1 från Kumla tävlade. Adam Palmér från Örebro lyckades bra under säsongen och belönades med att få starta i Europacuptävlingar under säsongen.

Arrangemang

Lilla världscupen består av flera deltävlingar under säsongen som avsluts med en final i mars. Vid U12 finalen som i år gick av stapeln i Valfjället i Värmland stod Örebro län som arrangör. Där drog Kumla ett stort lass och genomförde finalen på ett föredömligt sätt.

Senast uppdaterad
2023-01-05
Publicerad
2022-12-05
Skribent
Daniel Widegren

Huvudsponsor